Kommende programpunkter

27. oktober 2017 kl 19:00

Aktiv dødshjælp.

Henrik Højlund.


03. november 2017 kl 19:00

Luther.

Sognepræst Morten Brosbøl Vibert.


07. november 2017 kl 19:00

Livet omkring vores missionshus (OBS: Tirsdag).

Bestyrelsen står for aftenen.


Se flere programpunkter
Søg i programmer

Aktiv Doedshjaelp

Sognepræst Henrik Højlund har markeret sig med etiske holdninger til aktiv dødshjælp.

Det er et spørgsmål, der har indbygget mange etiske dilemmaer.

Aktiv dødshjælp er tilladt i Holland, Belgien og Schweiz. Spørgsmålet har fyldt meget de senere år i Danmark, hvor det har været diskuteret både af politikere, læger, præster og mange andre almindelige mennesker. Det er i dag ikke tilladt at yde aktiv dødshjælp i Danmark, men emnet dukker op med mellemrum og der popper løbende fortællinger op i offentligheden om mennesker, der ønsker at afslutte livet med hjælp.

”Det næste store teologiske skred i folkekirken bliver af etisk art og kommer til at dreje sig om aktiv dødshjælp. Diskussionen er i fuld gang i samfundet. Den folkelige stemning har vendt sig til fordel for aktiv dødshjælp. Politikerne ryster på hånden. Også de er ved at være bløde. Når folket vil, så vil politikerne også”, fortæller sognepræst Henrik Højlund.

På etik.dk der udgives af Kristeligt Dagblad bliver emnet Aktiv Dødshjælp omfattende beskrevet. Her bliver omtalt en undersøgelse fra 2013, der viser at 71% af de adspurgte mente at der skal være mulighed for at yde aktiv dødshjælp. 

Sognepræst Henrik Højlund besøger Stjær fredag den 27. oktober 2017 kl. 19.00, hvor Indre Mission i Galten/ Stjær har valgt at sætte fokus på Aktiv Dødshjælp. Arrangementet foregår Østerbor 6, Stjær og der er fri entré.

 


Velkommen i Stjær/Galten Indre Mission

Indre Mission er en landsdækkende folkekirkelig forening, som blev stiftet i 1861 af præster og lægfolk.
Foreningens vision er, at budskabet om kristendommens hovedperson, Jesus Kristus, skal spredes over alt i det danske samfund og til alle aldersgrupper.

Stjær / Galten Indre Mission er en underafdeling af Indre Mission på landsplan.

Du kan læse mere under punktet OM OS